Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΥ " Η ΕΝΟΤΗΤΑ "

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

 ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 24 Οκτωβρίου !!!

Αγαπητοί συμπολίτες,

όπως θα έχετε ακούσει ιδρύθηκε ένας σύλλογος στην πόλη μας που έχει στόχο να συντονίσει τις προσπάθειες όλων, ώστε να διεκδικήσουμε όσα μπορούμε περισσότερα από όλες τις πηγές Ευρώπη, Κράτος, Περιφέρεια, Δήμος, Ιδιώτες κλπ.  Είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή η προσπάθεια τώρα, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης που περνούμε και τα διαθέσιμα ποσά για έργα στις κοινότητες είναι ελάχιστα ή καθόλου.   


Για να έχει αποτέλεσμα αυτή μας η προσπάθεια χρειάζεται όλοι να δώσουμε το παρόν αλλά και να υποστηρίξουμε τη δράση του Συλλόγου. 
Διότι, Σύλλογος δεν είναι μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο. Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, με κοινούς στόχους και επιδιώξεις και αρκετή ομαδική δουλειά.  Για το λόγο αυτό το ενημερωτικό αυτό φυλλάδιο θα μοιραστεί σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας, ώστε να μάθουν σε γενικές γραμμές, τι στοχεύουμε και με ποια μέσα σχεδιάζει να το επιτύχει ο Σύλλογος και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί στις 24 του  Οκτώβρη 2012 ημέρα Τετάρτη. Η επιλογή της εφορευτικής επιτροπής θα γίνει στις 6 το απόγευμα και θα ακολουθήσει η παρουσίαση των υποψηφίων μελών του ΔΣ. Τέλος θα γίνει η ψηφοφορία. 

Στην πίσω σελίδα του φυλλαδίου, μπορείτε θα βρείτε μερικά στοιχεία από τους στόχους και τις προβλεπόμενες από το καταστατικό δράσεις του Συλλόγου, που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε για ποιο λόγο πρέπει να γίνετε μέλος. 
Το πλήρες κείμενο του καταστατικού έχει δημοσιευτεί τον Ιούλιο 2012, αλλά υπάρχει και αναρτημένο στο διαδίκτυο στη διεύθυνση  http://platanoskissamos.blogspot.gr/ . Επίσης μπορείτε να το ζητήσετε και τυπωμένο σε χαρτί από τη γραμματεία του Συλλόγου.

Την ημέρα των εκλογών θα γίνει η πρώτη επίσημη Γενική Συνέλευση και η παρουσίαση των υποψηφίων του επόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, επομένως είναι καλό να ζητήσετε να γίνεται μέλος νωρίτερα, ή ακόμη και την ημέρα των εκλογών, για να έχετε δικαίωμα ψήφου. Το κόστος εγγραφής είναι συμβολικό, δηλαδή μόλις  5 ευρώ. 

Σας περιμένουμε 

Εκ μέρους του  Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
                          
  • Ανουσάκης Γιάννης       6944054640 
  • Μανουσάκης Αδάμ       28220 41355 , 6980108079      
  • Μαραθάκη Κική           28220 41251 6942802065 
  • Νικολακάκη Κατερίνα 6978504483 
  • Παληάμπελος Στάθης   6972236952 
ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟY

O βασικότερος στόχος του Συλλόγου είναι η συνένωση των δυνάμεων όλων μας, στις δύσκολες εποχές που περνούμε, ανεξάρτητα από ηλικίες, κόμματα και νοοτροπίες. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο.

Κοινωνικές και Πολιτιστικές Δράσεις :
      -      Ανάπτυξη ομάδων εθελοντικής προσφοράς  και συμπαράστασης, με συνεχή δράση    
Η επικοινωνία και η ανάδειξη προβλημάτων σε ευαίσθητες ομάδες όπως παιδιά, νέους, ηλικιωμένους, ασθενείς κλπ
Παρουσίαση ενημερωτικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων που θα αφορούν διάφορα θέματα καθημερινότητας ή είναι εξειδικευμένα για τα μέλη της πόλης μας, πχ εκμάθηση υπολογιστή.
Συστηματική συμπαράσταση των παραγωγών αγροτικών ή τουριστικών προϊόντων με στόχο τη βελτίωση της τιμής, της ποιότητας ή της διάθεσης των προϊόντων τους. Την ανάπτυξη νέων μεθόδων καλλιέργειας όπως τοπικών βοτάνων, θερμοκηπιακών προιόντων, ελαιολάδου κλπ. Αργότερα, εφόσον ο Σύλλογος θα έχει εξασφαλίσει πόρους, θα εγκαταστήσει μικρό εργαστήριο μελέτης των γεωργικών εδαφών της περιοχής μας, όπου δωρεάν κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να πληροφορηθεί για την ποιότητα και τις ανάγκες  βελτίωσης του εδάφους που καλλιεργεί. Επιδιώκουμε την εθελοντική προσφορά γεωπόνων, εντός και εκτός Ελλάδας, που θα μας βοηθήσουν με τις ειδικές γνώσεις τους. 
Η δωρεάν προβολή και διαφήμιση των επιχειρήσεων της περιοχής με όλα τα μέσα που σχεδιάζει να διαθέσει ο Σύλλογος, δηλαδή:
Διαφημιστικές καμπάνιες στο ραδιόφωνο και τηλεόραση
Ιστοσελίδα του Συλλόγου και άλλα σύγχρονα μέσα του Ίντερνετ
Ιδιόκτητο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Συλλόγου, που θα λειτουργεί μέσω Ίντερνετ αρχικά και αργότερα με αναμετάδοση μέσω σταθερής συχνότητας, καθημερινά ορισμένες ώρες, για την ενημέρωση  και ψυχαγωγία ιδίως των κατοίκων της πόλης που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης.  Τα θέματα θα είναι σύντομες γενικές ειδήσεις αλλά και καθαρά τοπικά δρώμενα, καθώς και ενημερώσεις, μουσική κλπ. 
       -   Διοργάνωση εκδρομών, γιορτών, παραστάσεων και κάθε λογής εκδηλώσεων με στόχο να ξεχνούμε για λίγο τα βάσανα, να βρισκόμαστε μαζί, να τιμούμε πρόσωπα που πρόσφεραν στην πόλη μας κλπ
.     -    Συγκέντρωση και διαφύλαξη στοιχείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που ξεχνούμε     σιγά-σιγά και αφήνουμε να σβήσουν εντελώς, δημιουργώντας το Μουσείου Πλατάνου. Το Μουσείο θα περιέχει όλα τα στοιχεία που μπορούμε να μαζέψουμε και σήμερα βρίσκονται πεταμένα εδώ και εκεί, όπως εργαλεία, οικιακά σύνεργα, αγροτικές συσκευές, αλιευτικά, αλλά και ιστορίες που θα μαγνητοφωνηθούν, τοπικές μουσικές,  άλμπουμ τοπικών τραγουδιστών, χοροί, βίντεο, φωτογραφίες, παλαιοί χάρτες και γενικά όποιο στοιχείο μπορεί να δείξει την πλούσια ιστορία της πόλης μας και της μεγάλης ιστορικής και τουριστικής σημασίας περιοχής των Φαλασάρνων, που σιγά-σιγά αποκαλύπτεται και μπορεί να βελτιώσει, με προσεκτικά  βήματα, την οικονομία της περιοχής. Θα χρειαστούμε βέβαια τη δική σας βοήθεια και απλοχεριά, ώστε να εμπιστευτείτε για φύλαξη σε εμάς όποιο ανάλογο αντικείμενο έχετε εντοπίσει. Σας εγγυόμαστε να το διαφυλάξουμε και το συντηρήσουμε με τον καλύτερο τρόπο και με απέραντο σεβασμό.  
   
Στον εξωραϊστικό τομέα: 
Υπάρχουν πολλές ανάγκες στην πόλη μας, οι οποίες για χρόνια δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, διότι περιμένουμε την πολιτεία να δώσει τις λύσεις. Τώρα πλέον γνωρίζουμε ότι η πολιτεία αδυνατεί  να δώσει λύσεις. Αναγκαστικά, πρέπει να φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι, οι κάτοικοι αυτής της υπέροχης περιοχής, να βρούμε και να επιταχύνουμε τις λύσεις. Εμείς καιγόμαστε, εμείς πρέπει να σβήσουμε τη φωτιά !!! 

Φυσικά χρειάζονται και χρήματα. Που θα τα βρούμε; Υπάρχουν προγράμματα χρηματοδότησης που τα αφήνουμε να περάσουν ανεκμετάλλευτα, ενώ άλλες κοινότητες ποιο ενημερωμένες, τα απορροφούν και κάνουν έργα. Καιρός είναι λοιπόν και εμείς να κάνουμε κάποια αρχικά βήματα, απαλλαγμένοι από προσωπικά συμφέροντα και αρνήσεις. Ο Σύλλογος σκοπεύει να διαθέσει άτομα με αποκλειστική αποστολή την έγκαιρη ενημέρωση, για κάθε λογής προγράμματα χρηματοδότησης, αλλά και επιστημονικούς συνεργάτες  εθελοντές,  που θα βοηθήσουν στην μελέτη και παρουσίαση των αναγκαίων σχεδίων.
Σχεδιάζονται επίσης αρκετές εκδηλώσεις που ο καθένας μπορεί να δώσει αν έχει κάποιο μικρό ποσό.  
Εδώ ξανά χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων, ώστε οι επιλογές του Συλλόγου να αντιπροσωπεύουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με δυνατότητα υλοποίησης. Μόνο με συνεργασία, χωρίς εμπάθεια και με ενθουσιασμό μπορούμε να πετύχουμε. Κάθε ιδέα ή άποψη μπορεί να συζητηθεί, αξιολογηθεί και πάρει θέση στο πενταετές πρόγραμμα του Συλλόγου.  
      Μην ξεχνούμε!!!  Μόνο με τη δική σας δύναμη ο Σύλλογος μπορεί να έχει αποτέλεσμα !! 
   
Η αγκαλιά μας είναι ανοιχτή .   Περιμένουμε να σας δούμε και να σας ακούσουμε!